Hester, je bent terug van weggeweest! Hoe dat zo?

Klopt! Tijdens mijn studententijd (Communicatie-en Informatiewetenschappen, alweer zo’n 6 jaar geleden) was ik redacteur bij PsyBlog. Zo kon ik mooi wat redacteur-ervaring opdoen én ik had toen ook al interesse in Psychologie. Daarna ben ik de arbeidsmarkt ingerold en nu werk ik als Communicatieadviseur. Maar Psychologie liet me niet los, dus schreef ik me vorig jaar in voor de Premaster Klinische Psychologie. En alsof het zo moest zijn, zag ik laatst een vacature voor redacteur bij PsyBlog. Hoe tof dat ik mijn psychologie-passie nu in kan zetten voor zo’n mooi platform!

Wat heb jij eigenlijk met psychologie?

Wat niet? 😉 Menselijk gedrag heeft me altijd al gefascineerd. Ik vind het geweldig om dat te observeren. Op een bankje in het park kan ik al genieten van mensen die voorbij lopen. “Waar zou die discussie over gaan, en hoe is die ontstaan?” “Wie is de gespreksleider in hun gesprek?” “Wat zou die hardloper nu denken om zichzelf te pushen om nog even door te gaan?” Ook in het werkveld verwonder ik me vaak over menselijk gedrag. Ik dacht een aantal jaar geleden dat ik nu echt de volwassen wereld inging. Nou dat viel best mee. Haantjesgedrag, aannames en oordelen, micromanagers… alles komt voorbij. Ik vind het interessant hoe dit gedrag ontstaat, wat erachter zit.

Daarom hakte ik de knoop door om opnieuw de collegebanken in te gaan. En tot nu toe heb ik daar zeker geen spijt van! Ik wilde het altijd al studeren, maar toen ik op mijn 18e een studiekeuze moest maken, leek Psychologie me toch iets te ‘zwaar’ voor die leeftijd. Nu ben ik er helemaal klaar voor. En natuurlijk ook voor PsyBlog!

Wat hoop je met PsyBlog nog verder te bereiken?

Veel mooie artikelen maken en anderen een podium geven om hun kennis en inzichten te delen. Als ik colleges heb, merk ik dat ik vaak denk “jeetje, wat zijn wij mensen eigenlijk fascinerend, maar ook enorm complex”. Er zit zóveel in ons, terwijl je daar vaak niet eens over nadenkt. Neuronen die constant vuren en met elkaar communiceren, allerlei hersengebieden die betrokken zijn bij alles wat we doen… En dan hebben we nog emoties, gedachten, gedrag, persoonlijkheid en stoornissen hierin. Met PsyBlog wil ik graag samen met onze auteurs mensen blijven inspireren, aan het denken zetten en verbazen met psychologie. Zo’n mooi en nuttig vakgebied verdient de spotlights, net zoals de auteurs die er artikelen over schrijven!

En hier ook meteen een oproepje vanuit mij: Wil jij je aanmelden als auteur en Nederland verrijken met psychologie? Of heb je interessante onderwerpen waar jij graag iets over wil weten of lezen? Stuur dan gerust een mail naar info@psyblog.nl.

Geschreven door Hester Bastiaanse

Hester werkt als communicatieadviseur én is opnieuw de collegebanken van de universiteit ingestapt. Want ze is na zo'n acht jaar een tweede studie begonnen, jawel... (Klinische) Psychologie! Ze vindt gedrag van mensen het meest interessante dat er is. Van haantjesgedrag in de corporate wereld tot prestaties in de topsport: psychologie is overal te zien, als je goed kijkt. En er zit héél veel onderzoek en wetenschap achter. Super boeiend vindt ze dat!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *