Ken je de film Inside Out nog? Die animatiefilm over de emoties die een kind allemaal ervaart. Zo niet, kijken dan! En voor degenen die hem wel hebben gezien: Inside out 2 draait nu in de bioscoop. Ideaal voor een van de snikhete óf druilerige Nederlandse zomerdagen.

Inside Out 2: het verhaal

In de film volgen we Riley, die inmiddels is uitgegroeid tot een echte puber. Met alle struggles van dien. Ze ervaart allerlei emoties die ze niet eerder heeft gevoeld. Onzekerheden, jaloezie, bewijsdrang, erbij willen horen: ze komen als hagelstenen op haar af. Emoties komen fantasierijk tot leven. In het verhaal mixen luchtigheid, humor en puberperikelen zich lekker met psychologische inzichten en emoties onder de oppervlakte.

Voor pubers een feest der herkenning. Wie ben ik? Wat wil ik? Maar ook voor volwassenen een vrolijke film over een belangrijke levensfase, waarin je persoonlijkheid zich verder vormt. Waarin je leert dealen met allerlei, soms tegenstrijdige, emoties. En dat is ook meteen de treffende boodschap van de film. Zie emoties als kracht, niet als zwakte. Ze helpen ons omgaan met het leven. En hoe meer we vervelende gevoelens onderdrukken, hoe meer ze in de weg zitten. Ze helpen je. Laten je groeien. Maken jou…. jóu.

Winactie!

Omdat we fan zijn, geven we twee bioscoopkaartjes weg voor deze film. Stuur een mail naar info@psyblog.nl en vertel hierin met wie jij deze film graag wil zien. We nemen contact op met de winnaar!

Geschreven door Hester Bastiaanse

Hester werkt als communicatieadviseur én is opnieuw de collegebanken van de universiteit ingestapt. Want ze is na zo'n acht jaar een tweede studie begonnen, jawel... (Klinische) Psychologie! Ze vindt gedrag van mensen het meest interessante dat er is. Van haantjesgedrag in de corporate wereld tot prestaties in de topsport: psychologie is overal te zien, als je goed kijkt. En er zit héél veel onderzoek en wetenschap achter. Super boeiend vindt ze dat!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *